21 April, 2019
Home / Lifestyle  / Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας 10 -12 φύλλα
4 μεγάλα αυγά
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
3/4 κούπας (περίπου 180 με 200 γρ.) ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Χυμό από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα και 150 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο πάντα
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
και ένα ξύλο κανέλα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη,ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα ,συνεχίζουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμακαι την αφήνουμε στην άκρη
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι πυρέξ 25Χ35. και προθερμαίνουμε το φούρνο μας
Παίρνουμε τα φύλλα μας ένα -ένα και τα βρέχουμε με το παραπάνω μείγμα μας και τα μαζεύουμε πιετούλες (κάνουμε πλισέ σαν τις φούστες που φοράγαμε στην παρέλαση στο δημοτικό ..τι θυμήθηκα τώρα) τα τοποθετούμε με την σειρά στο βουτυρωμένο μας ταψί .

Αν μας περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μας( έμενα πάντα μου περισσεύει ) .
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει καλά,πάνω και κάτω. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια.

Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το γλυκό κρύο .Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.

Την δοκιμάσαμε ζεστή και ήτα εξαιρετική .με όλα της τα αρώματα …

Τα δικά μας φύλλα ήταν λίγο χοντρά .. στα ψυγεία θα υπάρχουν ακόμα πιο λεπτά … Πηγή: true.gr

Πηγή Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς