25.5 C
Αθήνα
24 Ιουλίου 2021
Kliktv.gr
Ελλαδα

Ζευγάρι παντρεύτηκε τέσσερις φορές και χώρισε τρεις για να πάει 32 ημέρες άδεια γάμου

zeygari pantreutike adeia

Ήθελαν να παρατείνουν τον μήνα του μέλιτος όσο το δυνατόν περισσότερο

Έναν απίθανο, πραγματικά, τρόπο βρήκε ένα ζευγάρι από την Ταϊβάν προκειμένου να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον μήνα του μέλιτος, καθώς παντρεύτηκε τέσσερις φορές και χώρισε τρεις μέσα σε ένα μόλις μήνα θέλοντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την άδεια που δικαιούνται οι νεόνυμφοι.

Τα γεγονότα επιβεβαίωσε η γενική διεύθυνση απασχόλησης στην Ταϊπέι, λέγοντας πως ορισμένους πολίτες δεν τους σταματάει τίποτα προκειμένου να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα προνόμιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις στην Ταϊβάν είναι βάσει νόμου υποχρεωμένες να προσφέρουν οκτώ ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών σε νεόνυμφους.

Όπως αναφέρουν, όμως, οι αρχές, το περασμένο έτος, ένας τραπεζοϋπάλληλος ζήτησε 32 ημέρες άδειας κάνοντας αυτό το τέχνασμα. Αυτός και η σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις φορές σε μια περίοδο 37 ημερών, ζητώντας οκτώ ημέρες για καθέναν από τους γάμους τους.

Η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του και έτσι ο υπάλληλος προσέφυγε στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι, η οποία επέβαλε σε πρώτη φάση πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (590 ευρώ) στον εργοδότη του για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με τη χορήγηση άδειας.

Ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά πως υπάρχει όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου.

Από την πλευρά της η τράπεζα, η οποία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει μόνο οκτώ ημέρες διακοπών, υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε ‘εκμεταλλευθεί’ τον νόμο.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι του εργαζομένου, ο οποίος και εκμεταλλεύθηκε ένα ‘παραθυράκι’ του νόμου.

«Απίστευτο, αυτός ο τύπος παίζει με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Και αν θέλει να παντρεύεται και να χωρίζει κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβει άδεια ασθένειας παρά άδεια γάμου», σχολίασε χρήστης του διαδικτύου.

Την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωση «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος».

Ο εργαζόμενος, ο οποίος από τότε έχει παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε την διεύθυνση απασχόλησης για να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει φέρνει στο νου αυτό που είχε συμβεί στην Ταϊβάν τον Μάρτιο, όταν πάνω από εκατό άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, άλλαξαν νομίμως το μικρό τους όνομα σε «Γκούι Γου» (σολωμός). Καθώς η αλλαγή ονόματος στην Ταϊβάν είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, οι ντόπιοι εκμεταλλεύθηκαν την προσφορά ενός εστιατορίου που έδινε δωρεάν σούσι σε οποίου το όνομα περιλαμβανόταν η λέξη ‘σολωμός’.

Διαβάστε ακόμα: Έφτιαχνε σάντουιτς στον άντρα της για τη δουλειά κι εκείνος τα πούλαγε για να τρώει απέξω

Το Διαβάσαμε Ζευγάρι παντρεύτηκε τέσσερις φορές και χώρισε τρεις για να πάει 32 ημέρες άδεια γάμου

Related posts

Θάνατος θεατή: Τον σκότωσε η καρέκλα στην αίθουσα

rularulina_xo0ks4zq

Αντετοκούνμπο: Το Σάββατο περιμένω 100.000 κόσμο στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, αλλιώς δεν πετάω

rularulina_xo0ks4zq

Φολέγανδρος: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Νάξου ο 30χρονος

rularulina_xo0ks4zq