24.2 C
Athens
18 Οκτωβρίου 2019
Kliktv.gr
Διαφορα

Ζεστή σοκολάτα, κανέλα, σαντιγί: Τα καλύτερα χειμερινά ροφήματα!

Έχουμε γράψει πολλά αφιερώματα για τον χειμώνα και τι μπορείτε να κάνετε τώρα που ο καιρός αρχίζει να μας δείχνει το άσχημο πρόσωπο του.

Μένοντας μέσα στο σπίτι εκτός από την επιλογή μιας πολύ ωραίας ταινίας μπορείτε να φτιάξετε απίστευτα ροφήματα για εσάς και τους φίλους σας. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω 10 απίστευτες και εύκολες δημιουργίες με τις οποίες θα εντυπωσιάσετε την παρέας σας.

Πάμε να τις δούμε.

«Σούπα» σοκολάτας βελουτέ

1

Υλικά:

  • 125 γρ σοκολάτα γάλακτος,
  • 1 κούπα γάλα,
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος,
  • ½ φλιτζάνι χοντροκομμένο φουντούκι ή καρύδα (προαιρετικά).

1. Σπάμε σε μπωλ την σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολίτσα βράζουμε το γάλα με τη μια κούπα κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

2. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις στη σούπα.

3. Γαρνίρουμε με το φουντούκι ή την καρύδα

Ζεστό ρόφημα με μέλι, βύσσινο και κανέλα

2

Υλικά:

  • 1 λίτρο βύσσινο,
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι,
  • 1 μήλο κομμένο στα 4 μαζί με τα κουκούτσια και την φλούδα,
  • 1 ροδέλα από πορτοκάλι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα,
  • 1 γαρύφαλλο.

1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε ελαφρώς για μερικά λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.

2. Σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Πηχτή ζεστή σοκολάτα

3

Υλικά:

Σoκολάτα της αρεσκείας σας (γάλακτος, υγείας, με ξηρούς καρπούς ή και συνδιασμός από αυτές που θέλετε!)

1. Ζεσταίνετε στο μπρικάκι σας ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό για κάθε 85 γρ σοκολάτας (αν την θέλετε πιο αραιή) ή για κάθε 100 γρ. (αν την θέλετε πιο πηκτή).

2. Μόλις ζεσταθεί συνεχίζοντας να έχετε το μπρίκι στη φωτιά ρίχνετε μέσα την αγαπημένη σας σοκολάτα σε κομματάκια μέχρι να λειώσει ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι.

3. Σερβίρετε σε φλυτζάνι με κουταλάκι γιατί είναι πηκτή!

Γάλα αμυγδάλου

4

Υλίκα:

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα,
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε),
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα),
  • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά).

1. Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.

2. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.

3. Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.

4. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Τσάι με άρωμα γαρύφαλλο

5

Υλικά:

  • 2 γαρύφαλλα,
  • 1 ξύλο κανέλας,
  • 1 πρέζα τρίμένο τζιντζερ,
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα γλυκάνισο,
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό,
  • τσάι

1. Χτυπάμε στο γουδί το γαρύφαλο.

2. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά (εκτος απο το τσάι) και σιγοβράζουμε με κλειστο καπάκι μεχρι να σκουρύνει το χρώμα.

3. Προσθέτουμε το τσάι αν θελουμε, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά.

4. Σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Irish coffee

6

Υλικά:

  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλυτζάνι νερό,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σκούρα,
  • κρέμα σαντιγύ, λίγο ουίσκυ

1. Ρίχνω το νερό, καφέ, ζάχαρη και ανακατεύω. Ζεσταίνω για 2 λεπτά.

2. Ρίχνω λίγο ουίσκυ και προσθέτω σαντιγύ

Τσάι με μήλο-κανέλα και χυμό μήλου

7

Υλικά:

  • 1 φακελάκι τσάι σκέτο ή με γεύση μήλο και κανέλα,
  • 2 ποτήρια νερό,
  • 2 ποτήρια χυμό μήλου,
  • 1 ξύλο κανέλας.

1. Βάζουμε στο μπρίκι χυμό και νερό με την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει.

2. Τοποθετούμε μέσα το φακελάκι με το τσάι και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

3. Το βάζουμε στην κούπα μας και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο!

Ρόφημα σοκολάτας με μαρμελάδα κάστανο

8

Υλικά:

  • 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
  • 25 γρ. σοκολάτα γάλακτος,
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κάστανο,
  • 200 ml γάλα,
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ,
  • ½ κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

Για το σερβίρισμα

  1. 1-2 κουτ. σούπας σαντιγί
  2. Βράζουμε το γάλα μαζί με τη μαρμελάδα κάστανο σε κατσαρολάκι.
  3. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κονιάκ και τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για ένα λεπτό ακόμα.
  4. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κούπα μέσα στην οποία θα σερβίρουμε το ρόφημα.
  5. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα από το κατσαρολάκι στην κούπα με τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας μία δυο κουταλιές σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη.

The post Ζεστή σοκολάτα, κανέλα, σαντιγί: Τα καλύτερα χειμερινά ροφήματα! appeared first on LINE LIFE.

Πηγή Ζεστή σοκολάτα, κανέλα, σαντιγί: Τα καλύτερα χειμερινά ροφήματα!

Related posts

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τον τουρκικό στρατό και τους Σύρους αντάρτες για «εγκλήματα πολέμου»

rularulina_xo0ks4zq

Επιστήμονες φτιάχνουν την πρώτη τεχνητή μήτρα για ανθρώπους

rularulina_xo0ks4zq

Οι μέλισσες ανακηρύχθηκαν τα πιο σημαντικά έμβια όντα στη γη

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy