Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
156 views 4 secs 0 Comment

Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα!

katerina - 3 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Το τέλειο φαγητό για όσους ξέρουν τα βασικά στη μαγειρική. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές.

Υλικά

  • Μερίδες: 4

Για τα γιουβαρλάκια

        • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
        • 1 ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
        • 2 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
        • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
        • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
        • αλάτι, μαύρο πιπέρι

        Για τη σούπα

        • 1.300 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου
        • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
        • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
        • 1 κλωναράκι σέλινο
        • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
        • 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
        • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
        • χυμό από 1 λεμόνι

        Tips

        • Για γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Χωρίζουμε 2 αυγά σε κρόκους κι ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσουν καλά και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ενσωματώνουμε τους κρόκους και κατόπιν τον χυμό 2 λεμονιών σε συνεχή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε σε συνεχή ροή στο μείγμα των αυγών χτυπώντας διαρκώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 3-4 φορές. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο σκεύος και την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.

        Διαδικασία

        Βήμα 1

        Γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους.

        Βήμα 2

        Σούπα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση ρίχνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τα γιουβαρλάκια. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα αν χρειαστεί.

        Βήμα 3

        Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20΄-25΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια, να βράσει το ρύζι και να χυλώσει ωραία η σούπα.

        Βήμα 4

        Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

        Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

        Πηγή: olivemagazine.gr

        PREVIOUS

        Ντοματόσουπα με ρύζι

        NEXT

        Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!
        Related Post
        8 Φεβρουαρίου 2023
        Μοσχαράκι σοφρίτο!
        8 Μαρτίου 2023
        Καθημερινό Τραπέζι: Παέλια θαλασσινών!
        17 Φεβρουαρίου 2023
        Γεμιστό στήθος γαλοπούλας τυλιγμένο σε μπέικον!
        4 Φεβρουαρίου 2023
        Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!
        Comments are closed.

        Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

        Follow me on Blogarama

        klikTv.gr

        Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

        Contact us: info@kliktv.gr
        • KlikTv
        • Privacy
        • Contact
        Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved