Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, που συνδυάζει το εκμέκ με την πλούσια κρέμα του γαλακτομπούρεκου. Οι φράουλες του δίνουν μια πιο δροσερή γεύση και το απογειώνουν.
Υλικά
- 1 πακέτο κανταΐφι
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 πρέζα βανίλια
Για την κρέμα
- 1½ λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουτ. φρέσκο βούτυρο
Για τη διακόσμηση
10 φράουλες, σε φετούλες
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφετε ελαφρά το ταψάκι σας με λίγο βούτυρο. Με ένα ψαλίδι κόβετε το κανταΐφι σε κομμάτια και το βάζετε μέσα στο ταψάκι. Πιέζετε με το χέρι σας όσο μπορείτε για να κάτσει καλά μέσα στο ταψί. Γεμίζετε με κανταΐφι το ταψί μέχρι ύψους 1,5εκ.
Βήμα 2
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε το κανταΐφι ούτως ώστε να πάει παντού. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Βήμα 3
Όσο ψήνεται στον φούρνο ρίχνετε τα δύο ποτήρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη βανίλια. Βράζετε μέσα να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
Βήμα 4
Βγάζετε το κανταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι. Το αφήνετε να φουσκώσει και να περιμένει.
Βήμα 5
Ετοιμάζετε την κρέμα: Μέσα σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι. Όσο είναι ακόμα κρύα ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο μάτι και αρχίζετε να τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει γρομπαλάκια και μέχρι να αρχίσει να δένει. Μόλις δέσει και πήξει τη βγάζετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε κάθε 2-3 λεπτά προσθέτοντας και το βούτυρο.
Βήμα 6
Ρίχνετε πάνω από το κανταΐφι την κρέμα και αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Διακοσμείτε με τις φετούλες της κομμένης φράουλας πριν σερβίρετε.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: