
Οι δράστες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον στρατιωτικής περιπόλου στον Νίγηρα, η οποία πολέμησε σθεναρά μέχρι να καταφθάσουν ενισχύσεις από αέρος και ξηράς
Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο στρατός του Νίγηρα.
Οι 12 στρατιώτες, που συμμετείχαν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση Αλμααού, έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, όταν η μονάδα τους δέχθηκε άνανδρη επίθεση από τρομοκρατικές ομάδες που είχαν διεισδύσει σε καταυλισμό αμάχων, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της κοινότητας Σακουαρά, κοντά στην πόλη Τιλαμπερί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, οι δράστες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον στρατιωτικής περιπόλου, η οποία πολέμησε σθεναρά μέχρι να καταφθάσουν ενισχύσεις από αέρος και ξηράς.
Η άφιξη ενισχύσεων «υποχρέωσε τον εχθρό να τραπεί σε φυγή προς τον βορρά», κοντά στα σύνορα με το Μαλί, υπογραμμίζεται στο δελτίο Τύπου. Ο στρατός του Νίγηρα ενημέρωσε πως «έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση» για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης, συμπληρώνοντας πως «έχουν ήδη συλληφθεί δύο ύποπτοι».
Η αχανής περιφέρεια Τιλαμπερί (σχεδόν 100.000 τ.χλμ) στο λεγόμενο «τριεθνές» – σύνορα Νίγηρα με Μαλί και Μπουρκίνα Φάσο – αποτελεί εδώ και χρόνια θέατρο φονικών επιθέσεων που εξαπολύουν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.
Τον Νίγηρα κυβερνά στρατιωτικό καθεστώς που κατέλαβε την εξουσία με το πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου 2023, όταν ανατράπηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ και τέθηκε υπό κράτηση.
Κοινοποιήστε: