Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
188 views 6 secs 0 Comment

Γρήγορα και εύκολα χοιρινά μπιφτέκια!

katerina - 30 Ιανουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό από πανσέτα χοντροκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (ή λίγο σκόρδο σε σκόνη)
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και χωρίζουμε στα 4. Πατάμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλα μέχρι να γίνει ένα σχετικά στρογγυλό και πολύ λεπτό μπιφτέκι περίπου 0,5 εκ. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με τις λαδόκολλες σε τάπερ στην κατάψυξη. Θα κρατήσουν 1 εβδομάδα, θα ξεπαγώσουν τάχιστα οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστούμε.

Βήμα 2

Για το ψήσιμο, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε μέσα 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο ή ένα κομμάτι βούτυρο. Ψήνουμε και από τις 2 μεριές για 1´-2΄ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μπορεί να σπάσει, αλλά εφόσον είναι σε 3-4 κομμάτια, τη δουλειά του την κάνει.

Βήμα 3

Χρήσεις:
∙ Σε τοστ, σε ψωμάκι σάντουιτς/burger, σε πίτα που θα ψήσουμε στο τηγάνι αμέσως μετά το μπιφτέκι, γεμίζοντας με φρέσκια ντομάτα, γιαούρτι, λεμόνι και αλατοπάπρικα (και κρεμμύδι για τους μερακλήδες).

Βήμα 4

∙ Μαζί με ένα γρήγορο ρύζι ή πουρέ πατάτας. Σε αυτή την περίπτωση, με το που το βγάλουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρασί, 3 κουτ. σούπας λεμόνι και σβήνουμε το μάτι ανακατεύοντας, για να πάρουμε ό,τι υπολείμματα από το ψήσιμο έχουν μείνει στο τηγάνι σαν σάλτσα. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη και μουστάρδα.

Βήμα 5

∙ Με ζυμαρικά (π.χ. πέννες). Βράζουμε 120 γρ. πέννες (ανά άτομο), σουρώνουμε, στο τηγάνι που ψήσαμε το μπιφτέκι σοτάρουμε τριμμένο σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 30´´, προσθέτουμε μισή κούπα από το νερό του βρασίματος, τις πέννες, 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σπάμε το μπιφτέκι μέσα, σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μαϊντανό ή άνηθο (αναλόγως ποιας σχολής είμαστε) κατά βούληση, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

5 αγαπημένες ιταλικές συνταγές!

NEXT

Απονομή βραβείων AFFA 2023
Related Post
13 Μαρτίου 2023
Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
19 Μαρτίου 2023
Αρνάκι καπαμά με πατάτες!
22 Φεβρουαρίου 2023
Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα!
22 Μαΐου 2016
Φλαούνες από την Κύπρο !!!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved