24.2 C
Athens
18 Οκτωβρίου 2019
Kliktv.gr
Αθλητικα

Γιατί ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει τόσο πολύ ένα μετάλλιο στο Τόκιο…

petroynias

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση παραχώρησαν συνέντευξη στα κανάλια Novasports.

Σε λίγο καιρό, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Στουτγάρδη για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που διεξάγονται δέκα μήνες μετά.

Σε λίγους μήνες μαζί με τη Βασιλική Μιλλούση περιμένουν την κορούλα τους. Με τον Λευτέρη να φιλά την κοιλιά της εγκυμονούσας γυναίκας του και να γράφει: «Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω…».

Στη συνέντευξή του στα κανάλια Novasports ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε μεταξύ άλλων: “Θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω ένας καλός μπαμπάς, χαζομπαμπάς όπως λέμε” και αναφέρθηκε σε όλο το διάστημα της αποθεραπείας, στη δουλειά που γίνεται, στις ατέλειωτες ώρες προπόνησης, στο πείσμα του και στη δίψα του για νίκες.

“Βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα αυτή τη στιγμή έχουμε επανέλθει σχεδόν πλήρως. Έχουμε κάνει πάρα πολύ προσεκτική δουλειά Ο ώμος έχει περάσει όλα τα κρας τεστ καθώς μπαίναμε ξανά μετά τον τραυματισμό και το χειρουργείο. Έχουμε φτιάξει τον ώμο από την αρχή, μυ προς μυ και όλο μου το σώμα. Θα γίνω καλύτερος από πριν”.

Είπε ακόμη: “Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί είναι πολύ μεγάλο άγχος για έναν αθλητή που κάνει κρίκους να μπει να χειρουργήσει τον ώμο του. Ιδιαίτερα σε μένα που το χειρουργείο και η ζημιά αποδείχτηκε πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περιμέναμε αλλά με χειρούργησε ο καλύτερος γιατρός στον κόσμο. Έχω ένα πολύ δυνατό team γύρω μου. Και στην Ελλάδα ο γιατρός μου, ο Οδυσσέας Παξινός είναι ένας άγιος άνθρωπος αλλά και οι φυσιοθεραπευτές μου”.

Και πρόσθεσε: “Και θεωρώ πως με το πείσμα που έχω και την εμπειρία που έχω θα καταφέρω να κάνω ξανά κρίκους καλύτερα κι από πριν. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανα με πόνους και καταφέραμε αυτά. Φανταστείτε αν δεν πονάω… Θα μπορώ να δουλέψω καλύτερα”.

Για το πώς διαχειριζόταν τον πόνο είπε: “Η αδρεναλίνη του αγώνα βοήθησε πάρα πολύ στο να καταφέρνω να το κάνω καθώς στις προπονήσεις δεν έβγαιναν αυτά που έβγαιναν στον αγώνα. Σε καμία περίπτωση… Ή, κράταγα δυνάμεις για τις χρησιμοποιήσω και να αντέξω τους πόνους στον αγώνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό ακριβώς αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξαναέκανα”.

Για το διάστημα μετά το χειρουργείο: “Το μόνο πράγμα που έχεις να αντιμετωπίσεις μετά το χειρουργείο -εφόσον έχει πάει καλά όλη η αποκατάσταση, η ενδυνάμωση- είναι το κόλλημα που έχει στο μυαλό ένας αθλητής από τον φόβο μην πονέσει. Αυτό έχω ήδη αρχίσει να το ξεπερνάω και έχω άλλους τρεις μήνες μπροστά μου για να είμαι έτοιμος”.

Για τη δουλειά που κάνει και τις πολλές ώρες που βρίσκεται στην προπόνηση δίνοντας ένα παράδειγμα από τη μέρα της συνέντευξης: “Ήρθα στις 08:00 και έφυγα στις 14:00. Κι έκανα 20 λεπτά διάλειμμα. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Διψάω πάρα πολύ να επιστρέψω, ξανά να αγωνιστώ και ξανά να κερδίσω”.

Για την αγάπη του κόσμου: “Έχω ξαναπεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο μετάλλιο μου. Μαζί με την ομάδα, με τον προπονητή μου, με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, καταφέραμε να βγάλουμε όλη την καλή εικόνα του αθλήματος προς τα έξω, να φέρουμε παιδάκια στη γυμναστική, στον αθλητισμό γενικότερα. Ίσως δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μου δίνουνε δύναμη για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη χώρα μου και να προσπαθώ με ό,τι δυνάμεις έχω να ξαναπάρω μετάλλιο”.

Για τα συναισθήματά του που μαζί με τη Βασιλική περιμένουν την κορούλα τους:“Τι συναισθήματα να έχει κανείς όταν περιμένει παιδί, κοριτσάκι… Εντάξει, είναι πάρα πολλά, δεν μπορώ να τα περιγράψω με λέξεις. Σίγουρα το περιμένω με μεγάλη προσμονή και θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω ένας καλός μπαμπάς, χαζομπαμπάς όπως λέμε. Και θέλω να πιστεύω πως θα μου δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση όλο αυτό γιατί θα ήθελα πολύ να με δει η κόρη μου να αγωνίζομαι. Οπότε είναι ακόμη καλός λόγος να συνεχίσω και μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα για να με θυμάται”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Βασιλική Μιλλούση.

Στην αρχή της συζήτησης αναφέρθηκε στο αν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει σταματήσει την ενεργό δράση: “Το συνειδητοποίησα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, με την εγκυμοσύνη μου. Αλλά, είμαι πάντα χαρούμενη και πάντα έχω την καλύτερη διάθεση στο να βρίσκομαι στο γυμναστήριο, να βοηθάω τους αθλητές. Με μεγάλη χαρά είδα ότι υπάρχει μέλλον στη γυμναστική και μάλιστα με καλούς οιωνούς. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται τον Οκτώβριο. Εκεί έχουμε ρίξει όλη τη σημασία, τη βοήθεια και την προπόνηση για να πάρουμε τις προκρίσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε εκπροσώπηση και από τους άνδρες και από τις γυναίκες και μάλιστα με καλές προοπτικές”.

Μίλησε επίσης για τον Πετρούνια, στην επέμβαση που έκανε και στο διάστημα που ακολουθεί: “Ο Λευτέρης είναι ένας αγωνιστής από μόνος του. Του αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις κι αυτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Το να επιστρέψει από ένα χειρουργείο και μάλιστα να επιστρέψει βάζοντας τόσο μεγάλους στόχους. Γιατί ο Λευτέρης πρέπει να μπει, να κάνει αγώνα και να κερδίσει μετάλλιο για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δυνατός και θα τον καταφέρει και αυτόν τον στόχο”.

Για το πώς ήταν το προηγούμενο χρονικά διάστημα με τους πόνους που ένιωθε ο Λευτέρης: “Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Ο πρωταθλητισμός έχει μόνο πόνο και θέλω να το πω με την καλή έννοια. Έτσι είναι… Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός. Πονάνε οι αθλητές αλλά επιβραβεύονται με τις επιτυχίες”.

Για το κίνητρο που δίνει στον Πετρούνια η κορούλα που έρχεται: “Ναι, είναι από τα πιο μεγάλα του όνειρα. Να είναι το παιδί μαζί στους Ολυμπιακούς και να της αφιερώσει το μετάλλιο αν όλα πάνε καλά. Εντάξει είναι πολύ όμορφο και γλυκό για μένα”.

Για το αν και η ίδια το σκέφτεται αυτό: “Τη λαχταρώ αυτή την εικόνα γιατί τη ζω μαζί του. Ζω το όνειρό του αυτή τη στιγμή, προσπαθώ να συμπάσχω και να τον βοηθάω σε αυτή την κατάσταση. Ευχόμαστε να γίνει αληθινό”.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτογραφία που δημοσίευσε το ζευγάρι με τον Πετρούνια να φιλάει την κοιλίτσα της: “Ευχαριστούμε… Και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο γιατί μας αγκάλιασε πραγματικά λες και είναι δικό του παιδί. Να είναι όλοι καλά. Για μας είναι μια μεγάλη αγκαλιά”.

Για το αν βάζει τις υποχρεώσεις της προπονήτριας στην ενασχόλησή της: “Είμαι λίγο από όλα. Βοηθάω στην προπόνηση με τα παιδιά, βοηθάω στην ψυχολογία των παιδιών, θα βοηθήσω την Ομοσπονδία με την ανάπτυξη της γυμναστικής ώστε να έρθει κόσμος μέσα στον χώρο γιατί η γυμναστική είναι ένα άθλημα που δέχεται και όλες τις ηλικίες. Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός είναι η γενική γυμναστική. Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έχει τα πάντα και εμείς αυτό θέλουμε, να φέρουμε τον κόσμο μέσα στα γήπεδα, στα δικά μας γήπεδα”.

Πηγή Γιατί ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει τόσο πολύ ένα μετάλλιο στο Τόκιο…

Related posts

Παπαντωνίου: "Η έδρα μας έδωσε δύναμη να πάρουμε μια σημαντική νίκη"

rularulina_xo0ks4zq

Ζάρας: "Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε φορμαρισμένη ομάδα"

rularulina_xo0ks4zq

Παππάς: «Ο Ολυμπιακός θα αποφασίζει πότε θα πληρώνονται η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ και οι άλλοι – Μιλάμε για τρέλα»

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy