Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
74 views 1 sec 0 Comment

Γιάννης Πλακιωτάκης: Εξοπλιστικό πρόγραμμα 600 εκατ. ευρώ για το Λιμενικό

rularulina_xo0ks4zq - 12 Ιανουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook
Γιάννης-Πλακιωτάκης:-Εξοπλιστικό-πρόγραμμα-600-εκατ.-ευρώ-για-το-Λιμενικό

Στο αναπτυξιακό σκέλος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και στις νέες δραστηριότητες που έχει σχετικά με έργα και μελέτες ύδρευσης στον νησιωτικό χώρο, με χρηματοδοτήσεις που έχουν διασφαλιστεί και ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στο Ηράκλειο και είχε επαφές με τη διοίκηση και στελέχη του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμεναρχείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι σε επίπεδο Κρήτης «έχουμε διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις σε λιμενικές υποδομές και σε έργα αντιδιάβρωσης πάνω από 74 εκατ. ευρώ, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχουμε προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις σε έργα ύδρευσης αλλά και σε μελέτες ωρίμανσης έργων ύδρευσης, πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ».

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου, όπου, όπως τόνισε, είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και «μέχρι 31/3 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, οπότε η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης αναμένεται μέσα στο 2023». Όπως είπε, «το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα σημαντικό λιμάνι στον παγκόσμιο χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών, με πολλαπλές δραστηριότητες» και «με την αξιοποίησή του θα αλλάξει και η εικόνα της πόλης» καθώς, όπως επισήμανε, «η αξιοποίηση των πολλαπλών δραστηριοτήτων θα αυξήσει και τις θέσεις απασχόλησης, ενώ θα δημιουργήσει και το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον ώστε να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί ολόκληρη η Κρήτη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αναφέρθηκε και στην κρουαζιέρα, λέγοντας ότι με την αναβάθμιση των υποδομών «το λιμάνι θα καταστεί κόμβος home porting». Στην επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου ο υπουργός συναντήθηκε με τον λιμενάρχη, στελέχη και εργαζόμενους και σημείωσε ότι η δύναμη του Λιμεναρχείου σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού έχει ενισχυθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ενίσχυση και με νέα επιχειρησιακά μέσα.

«Αυτή την ώρα έχουμε σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Έχουμε παραλάβει 24 νέα σκάφη, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα παραλάβουμε 74 νέα σκάφη. Στα πλαίσια αυτά θα ενισχυθεί και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και αναφέρθηκε παράλληλα και στα δύο, εθνικής στρατηγικής σημασίας όπως τα χαρακτήρισε, συστήματα, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Θαλάσσιας Επιτήρησης και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, τα οποία βρίσκονται στη δεύτερη φάση τους και είναι έργα που θα αναβαθμίσουν συνολικά το Λιμενικό Σώμα, που έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των τελευταίων ετών, όπως είπε.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε επίσης ότι από το 2019 μέχρι σήμερα οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80% και σημείωσε ότι «αυτό οφείλεται κυρίως στους άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος». Χαρακτήρισε δε ως «επιβεβλημένη αναγνώριση από την κυβέρνηση» την χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ, τόσο για «τα τεράστια αποτελέσματα που έχουν φέρει στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και την προστασία από κάθε παρανομία στη θάλασσα».

Επίσης, με αφορμή την δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Γαύδο, για πλωτό ασθενοφόρο, ανέφερε ότι «στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη έχουμε προγραμματίσει την ενίσχυση των Λιμενικών αρχών τόσο του Λιμεναρχείου των Σφακίων όσο και του Λιμεναρχείου της Ιεράπετρας με δύο πλωτά ασθενοφόρα που θα ενισχύσουν περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες». «Η Γαύδος είναι ένα νησί στο οποίο, μεταξύ άλλων, το υπουργείο προγραμματίζει και σημαντικές παρεμβάσεις σε λιμενικές υποδομές» τόνισε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PREVIOUS

Μετρό: Αυτοί είναι οι σταθμοί που θα αποκτήσουν σήμα κινητής τηλεφωνίας

NEXT

ΕΦΚΑ: Έσοδα-ρεκόρ 1,75 δισ. ευρώ από οφειλές
Related Post
29 Ιανουαρίου 2017
Διαδηλώσεις σε αεροδρόμια των ΗΠΑ…
27 Δεκεμβρίου 2016
Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη
21 Απριλίου 2020
Οπαδός του ΠΑΟΚ ανάγκασε μετανάστη να κάνει τον σταυρό του [βίντεο]
3 Νοεμβρίου 2016
ΚΕΠΚΑ: Ευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της διαφήμισης τροφίμων στα παιδιά
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved