34 C
Αθήνα
3 Αυγούστου 2021
Kliktv.gr
Διαφορα

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες…


 … με τον Καμμένο…
«Σε πείσμα όσων μας πολεμούν και μας αντιστρατεύονται, κάθε χρόνο που περνά, η 3η του Σεπτέμβρη γίνεται όλο και πιο…
επίκαιρη», είπε, μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. 

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με τις επιλογές μας θέλουμε να βάλουμε ταφόπετρα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου», πρόσθεσε.

Αφησε αιχμές κατά Τσίπρα: «Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα. Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ότι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους κι τα αζήτητα».

Κατά τ’ άλλα, συνέδεσε το χθες με το σήμερα: 

«Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 μιλήσαμε για Εθνική Ανεξαρτησία. 

Η παράταξη μας παραμένει βαθιά και ειλικρινά πατριωτική. 
Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας.
Δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά δεν παραχωρούμε και απολύτως τίποτε. 
Γι’ αυτό ασκήσαμε και ισχυρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών, που δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς αλλά ανοίγει νέους. Με την παραχώρηση στην άλλη πλευρά της Μακεδονικής ταυτότητας και της Μακεδονικής γλώσσας. 

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, μιλήσαμε για Λαϊκή Κυριαρχία. 

Δημιουργήθηκαν πρωτόγνωροι θεσμοί συμμετοχής και έκφρασης. Σήμερα καλούμαστε να οχυρώσουμε την Δημοκρατία απέναντι σε πανίσχυρα συμφέροντα. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο χρήματος και πολιτικής. Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται. Να μην αφήσουμε το φασισμό να σηκώσει ξανά κεφάλι.

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, μιλήσαμε για Κοινωνική Απελευθέρωση. 

Χτίστηκε το Κοινωνικό Κράτος. ΕΣΥ, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, προνοιακή πολιτική, πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, ασφάλιση. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι. Νοιώθουν ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο. Είμαστε εδώ, για την προκοπή της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πιο αδύναμων».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία της με μία ακόμη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία. Όμως ό,τι και να κάνουν, έχουν πια τελειώσει».

Και κράτησε αποστάσεις από τη ΝΔ: «Λύση όμως για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Η παράταξη που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Πηγή Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες…

Related posts

Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από πυροσβεστικό όχημα που περνάει μέσα από τη φωτιά

rularulina_xo0ks4zq

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο! Πυροσβεστικό εγκλωβίζεται στις φλόγες – Δείτε τι κάνουν

rularulina_xo0ks4zq

Nίκος Χαρδαλιάς: Με κρατικά έξοδα η διανυκτέρευση πυρόπληκτων πολιτών σε ξενοδοχεία

rularulina_xo0ks4zq