Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
212 views 5 secs 0 Comment

Γεμιστό στήθος γαλοπούλας τυλιγμένο σε μπέικον!

katerina - 17 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Μια κλασική συνταγή στην οποία η προσθήκη του μπέικον της δίνει άλλη νοστιμιά! Το τύλιγµα της γαλοπούλας σε µπέικον δείχνει δύσκολο, αλλά δεν είναι. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω γιατί το κρέας θα διατηρηθεί ζουµερό και θα κάνει εντυπωσιακή εµφάνιση στο τραπέζι.

Υλικά

  • Μερίδες: 8

Για τη γαλοπούλα

  • 2-2,5 κιλά στήθος γαλοπούλας µε την πέτσα, ανοιγµένο από τον χασάπη για ρολό
  • 24 φέτες µπέικον (όχι καπνιστό)
  • 3 κουτ. σούπας  μέλι ή σιρόπι σφένδαμου

Για τη σάλτσα

  • 400 ml ζωµό κότας σπιτικό ή ψυγείου
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας µαρµελάδα κόκκινο φραγκοστάφυλο

Για τη γέμιση

  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεµµύδια χοντροκοµµένα
  • 2 κρεµµύδια, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωµένη
  • 1 κ.γ. µαραθόσπορους, ελαφρώς σπασµένους
  • 300 γρ. λουκάνικα µε µυρωδικά, τη γέµιση
  • 100 γρ. ψίχουλα ψωµιού, ψιλοκοµµένα
  • 2 κουτ. σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκοµµένο
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τα κρεµµύδια, το σκόρδο και τους µαραθόσπορους για 5΄-6΄ µέχρι να µαλακώσουν. Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα σε ένα µπολ και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Προσθέτουµε τον κιµά του λουκάνικου, τα ψίχουλα, τον µαϊντανό, το δεντρολίβανο, το ξύσµα του λεµονιού και το αυγό. Αλατοπιπερώνουµε καλά και ανακατεύουµε.

Βήμα 2

Γαλοπούλα: Σε µια επιφάνεια κοπής ακουµπάµε το στήθος της γαλοπούλας ανοιγµένο µε την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω. Απλώνουµε τη γέµιση σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουµε τις φέτες του µπέικον σε µια δεύτερη επιφάνεια κοπής και µε τη λαβή του µαχαιριού πιέζουµε να τεντώσουν και να λεπτύνουν. Ακουµπάµε τις µισές φέτες οριζόντια µπροστά µας και περνάµε τις υπόλοιπες κάθετα και εναλλάξ, μία από πάνω μία από κάτω, δηµιουργώντας ένα σταυρωτό πλέγµα.

Βήμα 3

Ακουµπάµε το στήθος της γαλοπούλας πάνω στο πλέγµα του µπέικον, µε την πέτσα προς τα κάτω. Το τυλίγουµε σε σφιχτό ρολό. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής στη µέση του στήθους και κατόπιν στις δύο άκρες. Ζυγίζουµε το στήθος και υπολογίζουµε 20΄ ψήσιµο ανά 500 γρ. κρέατος. Για 2 κιλά κρέατος ψήνουµε για 1 ώρα και 20΄.

Βήμα 4

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Στρώνουµε τη βάση ενός µεγάλου ταψιού µε τις φέτες των κρεµµυδιών και ακουµπάµε επάνω το στήθος της γαλοπούλας µε την ένωση του µπέικον προς τα κάτω. Ψήνουµε ανάλογα µε τον χρόνο που υπολογίσαµε, σκεπάζοντας το στήθος µε αλουµινόχαρτο αν πάρει χρώµα γρήγορα. Περίπου 30΄ πριν από το τέλος του ψησίµατος αλείφουµε τη γαλοπούλα µε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάµου. Την ακουµπάµε σε πιατέλα σκεπασµένη ελαφρώς όσο ετοιµάζουµε τη σάλτσα του ψητού (gravy).

Βήμα 5

Σάλτσα: Αδειάζουµε το περισσότερο λίπος (όχο όλο) από το ταψί. Ξύνουµε τυχόν υπολείµµατα που έχουν κολλήσει στη βάση του ταψιού και µαζί µε τους χυµούς που κρατήσαμε τα αδειάζουµε σε ένα
κατσαρολάκι. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουµε τον ζωµό και το κρασί και σιγοµαγειρεύουµε µέχρι να πήξει και να µείνει το 1/3 της σάλτσας. Ανακατεύουµε µέσα τη µαρµελάδα µέχρι να λιώσει. Περνάµε τη σάλτσα από σουρωτήρι πιέζοντας µε ένα κουτάλι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο ζουµί και σερβίρουµε µαζί µε τη γαλοπούλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Τσικνοπέμπτη: Τα ψητά και τα συνοδευτικά τους!

NEXT

Αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο
Related Post
25 Φεβρουαρίου 2023
Τα νόστιμα της Σαρακοστής: τα μεζεδάκια, τα κυρίως και τα επιδόρπια!
3 Μαρτίου 2023
Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα!
13 Μαρτίου 2023
Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
6 Μαΐου 2016
Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια και μουστάρδα !!!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved