26.2 C
Αθήνα
22 Ιουνίου 2021
Kliktv.gr
Ελλαδα

Βρετανική έρευνα: Κινέζοι έφτιαξαν τον κορωνοϊό σε εργαστήριο

kinezoi koronoios ergastirio

«Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά»

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε έρευνα που υποστηρίζει ότι ο νέος κορωνοϊός δεν έχει φυσική προέλευση αλλά αντίθετα ότι δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery), ο κορωνοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν, που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), προκειμένου να είναι σε θέση να προετοιμαστούν καλύτερα σε περίπτωση πανδημίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Κινέζοι επιστήμονες επιχείρησαν ακολούθως με “ανάστροφη μηχανική” να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες.

Αν και μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι ειδικοί υποστήριζαν ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση, μόλις ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, προκειμένου να μελετηθεί εάν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο, τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι επιστήμονες που συνέγραψαν την μελέτη αναφέρουν πως εντόπισαν «αποτυπώματα» που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δείχνουν ότι ο ιός έχει εργαστηριακή προέλευση. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, ωστόσο τα μεγάλα επιστημονικά περιοδικά τους απέρριψαν, καθώς η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση.

«Ακόμα και όταν ο μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Daily Mail, πλέον όλο και περισσότεροι επιστήμονες και πολιτικοί εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας.

Στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal, τρεις εργαζόμενοι εκεί νοσηλεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2019 με συμπτώματα τύπου κορωνοϊού, ένα μήνα πριν από την επίσημη αναγνώριση κρουσμάτων της λοίμωξης. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας να εξετάσουν την προέλευση του ιού.

Μεγάλο μέρος της εργασίας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function» – η οποία απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα. Σε αυτή, οι επιστήμονες προσπαθούν να τροποποιήσουν ιούς που εντοπίζονται στη φύση, κάνοντάς τους περισσότερο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα την πιθανή επίδρασή τους στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βασικότερη ένδειξη για την εργαστηριακή προέλευση του ιού ήταν μια σειρά αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2.

O Νορβηγός καθηγητής ιολογίας Sørensen, μιλώντας στην εφημερίδα, είπε ότι όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο προκαλεί τον ιό να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπως ένας μαγνήτης. Αλλά επειδή, όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», είπε ο επιστήμονας.

«Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Κρήτη

Το Διαβάσαμε Βρετανική έρευνα: Κινέζοι έφτιαξαν τον κορωνοϊό σε εργαστήριο

Related posts

Γλυκά Νερά – Γονείς Καρολάιν: Η μνήμη της θα ζήσει για πάντα

rularulina_xo0ks4zq

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να μάθω να ξαναπερπατάω

rularulina_xo0ks4zq

Ισπανία: Καταργείται από τις 26 Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

rularulina_xo0ks4zq