Με το περίσσευμα του ψητού αρνιού φτιάχνετε ένα ωραιότατο φαγάκι!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ψαχνό από αρνί ψητό, σε κομμάτια
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες κόκκινες, ξυσμένες στον τρίφτη
- 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- γιαούρτι πρόβειο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί ρίχνετε το κρέας, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για λίγο και ρίχνετε όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το φαγητό.
Βήμα 2
Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και προσθέτετε το ρύζι και τρεισήμισι φλιτζάνια βραστό νερό. Αφήνετε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι πρόβειο και πιπέρι.
ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: