21 C
Αθήνα
20 Σεπτεμβρίου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Αποφυλακίστηκε στις 15/11 η 79χρονη που κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού για υγειονομική παράβαση λόγο του ότι τάιζε αδέσποτες γάτες


Αποφυλακίστηκε στις 15/11 η 79χρονη που κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού για υγειονομική παράβαση λόγο του ότι τάιζε αδέσποτες γάτες

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευτύχη Φυτράκη, απευθύνθηκε το www.zoosos.gr αναφορικά με το δημοσίευμα του www.crashonline.gr που στις 12 Νοεμβρίου ανέφερε ότι μια φτωχή ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος Πειραιά, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για 1.000 ευρώ, επειδή τάιζε γάτες και δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο, που της είχε επιβληθεί.

Ο κ. Φυτράκης μας επιβεβαίωσε βάσει των στοιχείων αυτών, ότι πράγματι στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατείται η 79χρονη Ειρήνη Βιτάλη, η οποία αύριο θα αποφυλακιστεί καθώς έχει εκτίσει το 1/10 της ποινής της και χάρη στον νόμο 4322/2015, πιο γνωστός ως «νόμος Παρασκευόπουλου», σε τόσο μικρές ποινές όποιος εκτίσει το ένα δέκατο της ποινής του στη συνέχεια αποφυλακίζεται.

Ο κ. Φυτράκης μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον φάκελο, η γυναίκα συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου από την Αστυνομία για προσωπική της υπόθεση και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινη και εκκρεμούσε σε βάρος της ποινή φυλάκισης των τριών μηνών, καθώς η ποινή της δεν είχε εξαγοραστεί.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής η 79χρονη είχε καταδικαστεί το 2007 για υγειονομική παράβαση (συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 17 της Κ.Υ.Α. Υ1β/2000/95) αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει τι είδους αδίκημα είχε διαπράξει.

Η 79χρονη τότε στην με αναστολή τρίμηνη ποινή φυλάκισης άσκησε έφεση, αλλά δεν παρουσιάστηκε στο Εφετείο Πειραιά, όταν εκδικάστηκε η υπόθεση της σε δεύτερο βαθμό το 2009 με αποτέλεσμα τελικά να ισχύσει η πρωτόδικη καταδικαστική ποινή σε βάρος της, η οποία και έκτοτε εκκρεμούσε.

Δυστυχώς περισσότερα στοιχεία για το τι είδους παράβαση είχε διαπράξει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν όντως η όχληση και η καταγγελία σε βάρος της έγινε επειδή τάιζε γάτες, δεν μπορέσαμε να το βρούμε καθώς πρόκειται για δικαστική απόφαση που πάρθηκε 11 χρόνια πριν και πρόσβαση στον φάκελο της δεν έχουμε.

Το να φυλακίζεται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ένας φτωχός άνθρωπος για μια τόσο μικρή ποινή και για μιας τέτοιας φύσης αδίκημα είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά και λυπηρό…

Για την αποφυλάκιση της ηλικιωμένης γυναίκας που είναι προγραμματισμένο να βγει από τον Κορυδαλλό αύριο έστειλε σήμερα επιστολή η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απευθύνοντας έκκληση στον αρμόδιο υπουργείο Μ. Καλογήρου.

Τι αναφέρει η επιστολή

«ΘΕΜΑ: Έκκληση αποφυλάκισης ηλικιωμένης που καταδικάστηκε επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το συμβάν φυλάκισης ηλικιωμένης γυναίκας, συγκεκριμένα 80χρονης γερόντισσας, που ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των αδυνάτων από πολλές απόψεις πολιτών, καθώς είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 1.000,00 ευρώ μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η πράξη της φυλάκισης έγινε για λόγους τήρησης της τυπικής δικαιοδοτικής διαδικασίας πλην όμως αυτή προσκρούει καταφανώς στο κοινό περί δικαίου αίσθημα

Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας και όχι μόνο, διερωτόμαστε αν έχει παντελώς ξεχαστεί ο λόγος ύπαρξης των νόμων, αν έχει παντελώς ξεχαστεί η ετυμολογία της λέξης «δικαιοσύνη», η δικαιοσύνη ως ιδέα, η δικαιοσύνη ως δημόσια Αρχή και σκοπός που δρα κυρίως διορθωτικά, η δικαιοσύνη ως ιδανικό που συνυπολογίζει τους κινδύνους και ωφέλειες σε μια κοινωνία, η δικαιοσύνη με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο απονομής της .

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εγκληματίες κατά των ζώων που εμφανώς παρανομούν αλλά διαφεύγουν της δικαιοσύνης, συλλαμβάνεται μία ηλικιωμένη που προφανώς ορμώμενη από την ευαισθησία της ταΐζει αδέσποτες γάτες, χωρίς να είναι σε θέση να μπορεί επακριβώς να ερμηνεύσει και να τηρήσει το νόμο.

Ένα εύκολο θύμα προς χαρακτηρισμό παρανόμου κι επίσης εύκολο θύμα εφαρμογής του νόμου κατά γράμμα. Δεν θα έπρεπε η δικαιοσύνη της σύγχρονης Ελλάδας να θυμίζει εμμονικές τακτικές «Ιαβέρη».

Αναρωτιόμαστε επίσης πόσο σύννομη μπορεί να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την γυναίκα αυτή , όταν η νομοθεσία μας επιτρέπει την σίτιση αδέσποτων ζώων και η ηθική μας το επιβάλλει .

Παρακαλούμε θερμά, ευελπιστώντας στην απόλυτη κατανόησή του γεγονότος, για τις ενέργειές σας για την άμεση αποφυλάκιση και αποκατάσταση της ηλικιωμένης, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή της «νομικής δικαιοσύνης», είναι εμφανώς άδικη και προσβάλλει την ηθική και την κοινωνία μας.

Με τιμή ,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών ΣωματείωνΗ Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη».


zoosos.gr


Δείτε επίσης αναρτήσεις για το θέμα:

Ντροπή και αίσχος! Έστειλαν στον Κορυδαλλό 80χρονη γερόντισσα …

Επιστολή Στην Υπουργό Δικαιοσύνης Για Την 80χρονη Που Φυλακίστηκε Για 1000 Ευρώ Γιατί Τάιζε ΓάτεςΣχόλιο The Secret Real Trurh: Κάποια ιστολόγια της πλάκας και του χαβαλέ, που δεν είναι φιλόζωοι πιστεύουν (έρευνα ρε, όχι ότι σας πουν να γράψετε) ότι η είδηση είναι ψέματα. Το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται το ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι νόμοι επι διακυβέρνησης τους είναι σωστοί για την κοινωνία. Τι κράτος είναι αυτό που δεν σέβεται ούτε τα ζώα αλλά ούτε τους ανθρώπους που τα φροντίζουν; Για όλους εκείνους δε που λένε ότι η είδηση είναι fakenews απλά να κόψουν τα ναρκωτικά γιατί τους χαλάνε και βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν, αλλά βλέπεις το χαρτζιλίκι από το παρακράτος είναι γερό..!! Και μην ξεχνάμε πως το κάνουν όχι για την αλήθεια, αλλά για να σπιλώσουν, σταμπάρουν, αποδομήσουν, διαβάλουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ (υπάρχουν αποδείξεις..) συγκεκριμένα ιστολόγια που δεν τα παίρνουν και δεν γράφουν ότι τους πουν αυτοί. Εμείς της εναλλακτικής ενημέρωσης πρώτοι εδώ και χρόνια στον στόχο τους. Συγνώμη βέβαια από αυτούς μην περιμένεις, πόλεμο για να μας διαμελίσουν όμως ναι, ήταν πάντα η απάντηση τους! Στο μέλλον σχετικό άρθρο για το θέμα …Πηγή Αποφυλακίστηκε στις 15/11 η 79χρονη που κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού για υγειονομική παράβαση λόγο του ότι τάιζε αδέσποτες γάτες

Related posts

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές στην Αθήνα αλωνίζει ο ιός – Τι λέει ο Δερμιτζάκης για τη χρήση μάσκας

rularulina_xo0ks4zq

Στην Καρδίτσα μεταβαίνει την Δευτέρα η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

rularulina_xo0ks4zq

ΤΩΡΑ: Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου

rularulina_xo0ks4zq