Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
123 views 4 secs 0 Comment

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα!

katerina - 17 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Φτιάχνουμε ανοιχτή κρεμμυδόπιτα, νηστίσιμη. Αγαπημένη πίτα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • Μερίδες: 8-9

Για τη ζύμη των φύλλων:

  • 180 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 70 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπα ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Βήμα 2

Γέμιση: Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.

Βήμα 3

Αποσύρουμε και αμέσως προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο, τα μυρωδικά, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη και ανοίγουμε τα φύλλα.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τα ζυμαράκια με αρκετό νισεστέ και με τον πλάστη ανοίγουμε 2 φύλλα για ένα ταψί 24 εκ.

Βήμα 5

Στρώνουμε στο ταψί τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση των κρεμμυδιών και κλείνουμε τα φύλλα προς το κέντρο, το οποίο όμως αφήνουμε ανοιχτό.

Βήμα 6

Λαδώνουμε την υπόλοιπη επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου για 50΄-60΄. Σερβίρουμε την κρεμμυδόπιτα με κρέμα μπαλσάμικο και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

NEXT

Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές!
Related Post
20 Μαρτίου 2023
Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα τομάτας!
21 Φεβρουαρίου 2023
Τυρομπουγατσάκια με πετιμέζι!
8 Φεβρουαρίου 2023
Μοσχαράκι σοφρίτο!
4 Φεβρουαρίου 2023
Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved