Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
62 views 2 secs 0 Comment

Ανάλαφρη μους πορτοκάλι – Το ιδανικό επιδόρπιο του χειμώνα

rularulina_xo0ks4zq - 11 Ιανουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook
Ανάλαφρη-μους-πορτοκάλι-–-Το-ιδανικό-επιδόρπιο-του-χειμώνα

Αν σας αρέσουν τα πορτοκάλια, μπορείτε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας μια γευστική μους για εσάς και την οικογένειά σας. Εναλλακτικά η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με λεμόνια.(Cheesecake με φρέσκα φρούτα και μαρμελάδα).

Υλικά για τη μους πορτοκάλι για 4 άτομα

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος + 2 φλ. επιπλέον (για σαντιγί)
  • 4 κρόκοι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ½ φλ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • ½ φλ. ζάχαρη + 1 κουταλιά επιπλέον
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 6 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε της μους πορτοκάλι

  • Χτυπάτε με το μίξερ τα επιπλέον 2 φλιτζάνια κρέμας γάλακτος μέχρι να πήξει σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο. Βράζετε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσετε να κοχλάσουν. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτετε τμηματικά το ζεστό γάλα με την κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Αδειάζετε το μίγμα πίσω στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει σε κρέμα, χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει. Στο μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα στύβετε για να στραγγίσουν, τα ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι με την κρέμα (όταν το αποσύρετε από τη φωτιά) και τα ανακατεύετε να διαλυθούν.
  • Ετοιμάζετε μια λεκάνη με παγάκια και παγωμένο νερό. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, το βάζετε μέσα στη λεκάνη και την ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να κρυώσει. Όταν πάρει τη θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνετε μέσα την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ανακατεύετε μέσα το λικέρ.
  • Βάζετε τη μους σε ένα μπολ, ή την μοιράζετε σε 6 κούπες σαμπάνιας ή μπολ την κρατάτε για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο για να πήξει. Δέκα περίπου λεπτά πριν σερβίρετε, ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού με την επιπλέον 1 κουταλιά ζάχαρη σε ένα μπολάκι και το κρατάτε στην άκρη.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια της μους με το μίγμα και την σερβίρετε.

PREVIOUS

Πάτρα: Σε εξέλιξη η λήψη οργάνων του 22χρονου ποδοσφαιριστή

NEXT

Αθηνά Λινού: Θα αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες
Related Post
14 Νοεμβρίου 2020
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση σημείωσαν οι πτωχεύσεις στη χώρα το 2019
29 Σεπτεμβρίου 2020
Αρνητικά τελικά τα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου (βίντεο)
1 Δεκεμβρίου 2017
Καταγγελία στο seleo.gr: Η καθημερινή οδύσσεια ενός φοιτητή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
1 Μαρτίου 2017
Στην εντατική ο Γιάννης Πουλόπουλος
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved