Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
216 views 9 secs 0 Comment

Αλμυροί λουκουμάδες με σαλάμι και μετσοβόνε!

katerina - 6 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Εδώ θα χρειαστεί να τηγανίσετε λίγο πριν καθίσετε στο τραπέζι, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Η διαδικασία έχει τις λεπτομέρειές της και είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείτε μια τεχνική σωτήρια, καθώς μπορείτε με την ίδια διαδικασία να φτιάξετε αλμυρούς λουκουμάδες με οτιδήποτε, με σκέτο κίτρινο τυρί, φέτα, οποιοδήποτε αλλαντικό γεμιστό σε ρολάκι, λαχανικά, λουκανικάκια τυλιγμένα με τυρί σε φέτες ή ό,τι άλλο βάλει ο νους σας, αρκεί να μπορεί να βουτηχτεί σε κουρκούτι.

Υλικά

  • Μερίδες:15

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. τυρί Μετσοβόνε
  • λίγες σταγόνες Tabasco
  • 15 φέτες σαλάμι αέρος

Για το κουρκούτι:

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
  • αλάτι

Για το ντιπ:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Tips

Μπορείτε να συµπληρώσετε µε 4-5 βρασµένα αυγά µε λίγο ξίδι, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο. Ή µε πράσινες ελιές µε ελαιόλαδο και µπαχαρικά (κύµινο, πάπρικα), ίσως και σκόρδο, ένα εξτρά τυράκι, φτιάχνοντας ένα απλό µεν αλλά σοβαρό µεζεδοτραπέζι. Απο κει και πέρα, προσθέστε παρέα, πάγο, αφορµή και αγάπη. 

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Κόβουμε το Μετσοβόνε σε 15 μπαστουνάκια, τα ραντίζουμε με 2-3 σταγόνες Tabasco και τα τυλίγουμε στις φέτες σαλάμι στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ντιπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το διατηρούμε κι αυτό στο ψυγείο.

Βήμα 3

Κουρκούτι: Μισή ώρα πριν σερβίρουμε, φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει λείος χυλός χωρίς σβόλους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μετά από 5΄-6΄ ελέγχουμε αν έχει κάψει το λάδι ρίχνοντας μέσα 1 σταγόνα από το κουρκούτι. Αν ανέβει στην επιφάνεια και τηγανίζεται ζωηρά, τότε είναι έτοιμο.

Βήμα 4

Πιάνουμε ένα-ένα τα ρολάκια από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στο κουρκούτι να καλυφθούν πλήρως. Αφήνουμε 3-4 δευτερόλεπτα στον αέρα να πέσει η περίσσια του χυλού και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, 5-6 κομμάτια τη φορά, για 2΄-3΄, γυρνώντας τα με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια. Σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food  Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι!

NEXT

Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες οφτές!
Related Post
25 Ιανουαρίου 2023
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα!
5 Μαρτίου 2023
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους!
4 Μαρτίου 2023
Νηστίσιμος μουσακάς με μανιτάρια!
26 Φεβρουαρίου 2023
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved