27.2 C
Αθήνα
20 Σεπτεμβρίου 2021
Kliktv.gr
Lifestyle

«Έφυγε» ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης (video)

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/8), σε ηλικία 81 ετών, ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης.

Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 28 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και εν συνεχεία έγινε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αναπτύσσοντας σημαντική συνδικαλιστική δράση.
Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ μετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις που προβλήθηκαν από τη μικρή οθόνη. Το διάστημα 1986-1990 εργάσθηκε στο Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού της Νέας Υόρκης.
Φιλμογραφία
• Νιάτα στο πεζοδρόμιο (1964) 
• Αποστολή θανάτου (1968)
• Γοργοπόταμος (1968)
• Η ανταρσία των δέκα (1970)
• Έμπαινε Μανωλιό (1970)
• Ηδονή και εκδίκηση (1970)[Βαγγέλης Λέπουρας]
• Ένας τρελός γλεντζές (1970)
• Η σάρκα προστάζει (1971)
• Ταξίδι στον έpωτα και στον θάνατο (1972)
• Μέρες του ’36 (1972) [Λουκάς]
• Aμαρτωλές σχέσεις (1972)
• Ο κύκλος της αμαpτίας (1973)
• Στα δίχτυα της αvωμαλίας (1973) 
• Αληθινή ηδοvή (1974)
• Τα χρώματα της ίριδος (1974)
• Η αμαpτία στο κoρμί της (1974)[Πέτρος]
• Διαστpoφές (1974] [Μάνθος Λιαγκρής]   
• Ο θίασος (1975) [Ορέστης]
• Γεύση από ηδοvή (1975)[επιθεωρητής της αστυνομίας] 
• 1922 (1978)
• Αν μάθετε τίποτα (1979) 
• Ρεπό (1982) [Δρακάκος]
• Υπόγεια διαδρομή (1983)
• Χωρίς μάρτυρες (1983) [εισαγγελέας] 
• Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!) (1983) [Σάββας]
• Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)[Νικηφόρος Δημόπουλος]
• Εν πλω (1985) [πατέρας]
• Το χάραμα – Dawn (1994)
Τηλεοπτικές σειρές
• 1972: Παράξενος ταξιδιώτης, ΕΙΡΤ
• 1973: Χωρίς ανάσα, ΕΙΡΤ
• 1974: Αστερισμός των λύκων, ΥΕΝΕΔ
• 1976: Γαλήνη, ΕΡΤ
• 1976: Εν Αθήναις, ΕΡΤ
• 1976: Γιούγκερμαν, ΥΕΝΕΔ
• 1976: Λέσχη μυστηρίου: Η άδεια θέση, ΕΡΤ
• 1976: Λέσχη μυστηρίου: Οι λογαριασμοί δε βγήκαν σωστοί, ΕΡΤ
• 1978: Η ετυμηγορία, ΥΕΝΕΔ
• 1978: Υποψίες: εκβιασμός, ΕΡΤ
• 1978: Υποψίες: το έγκλημα που δεν έγινε, ΕΡΤ
• 1981: Ο φιλαράκος μας, ΕΡΤ
• 1981: Οι σκλάβοι στα δεσμά τους, ΕΡΤ
• 1982: Οι αξιόπιστοι, ΥΕΝΕΔ
• 1982: Η κούρσα του θανάτου, ΕΡΤ
• 1982: Έλληνες δημοσιογράφοι: η επέτειος, ΥΕΝΕΔ
• 1983: Από τη ζωή των ανθρώπων, ΕΡΤ2
• 1983: Τρίτο χριστιανικό παρθεvαγωγείο, ΕΡΤ2
• 1984: Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: ο τίποτας, ΕΡΤ2
• 1986: Η βεντέτα, ΕΡΤ2
• 1991: Η δίκη, ΕΤ2
• 1991: Το τέλος της μοναξιάς, ΕΤ1
• 1991: Ο επισκέπτης της ομίχλης, MEGA
• 1992: Παράλληλοι δρόμοι, MEGA
• 1992: Οι φρουροί της Αχαΐας, MEGA
• 1992: Τμήμα ηθών: η κυρία δίπλα είναι νεκρή, ΑΝΤ1
• 1993: Ανατομία ενός εγκλήματος: τυφλή αφοσίωση, ΑΝΤ1
• 1994: Το μάτι του φιδιού, ΣΚΑΪ
• 1994: Οι επαγγελματίες: Χαρά, MEGA
• 1996: Οι επαγγελματίες: υπόθεση αυτοδικίας, MEGA
• 1997: Διπλή αλήθεια, ΕΤ1
• 1997: Λάθος ελπίδες, ΕΤ1
• 1999: Στη σκιά του πολέμου, MEGA
• 2000: Αέρινες σιωπές, MEGA
• 2000: Άγγελοι του μίσους, ALPHA
• 2001: Κόκκινος Κύκλος: πάντα μαζί, ALPHA
• 2002: Κόκκινος Κύκλος: το τέρας, ALPHA

Το Διαβάσαμε «Έφυγε» ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης (video)

Related posts

Η πρεμιέρα του Breakfast@Star (video)

rularulina_xo0ks4zq

Σαν σήμερα πεθαίνει ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης (video)

rularulina_xo0ks4zq

Καλό Μεσημεράκι: Ο Νίκος Μουτσινάς συναντά τη Μόνικα Μπελούτσι (photo)

rularulina_xo0ks4zq