28.2 C
Αθήνα
18 Αυγούστου 2022
Kliktv.gr
Lifestyle

Έφυγε από τη ζωή ο David Warner (video+photos)

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, ο Βρετανός ηθοποιός David Warner, ο οποίος έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ των οποίων στον «Τιτανικό» το 1997, σε σενάριο και σκηνοθεσία του James Cameron.
Σύμφωνα με το BBC, o David Warner έφυγε από τη ζωή, από ασθένεια που σχετίζεται με τον καρκίνο, την Κυριακή (24/7) στο Denville Hall, που είναι ένα ιστορικό κτίριο στο Northwood (περιοχή στο βορειοδυτικό Λονδίνο), το οποίο χρησιμοποιείται ως ίδρυμα φροντίδας για όσους ασχολούνται με τη βιομηχανία του θεάματος.
Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Τους τελευταίους 18 μήνες αντιμετώπισε τη διάγνωσή του με χάρη και αξιοπρέπεια. Θα λείψει πάρα πολύ σε εμάς, την οικογένεια και τους φίλους του, και θα τον θυμόμαστε ως έναν καλόκαρδο, γενναιόδωρο και συμπονετικό άνθρωπο, σύντροφο και πατέρα, του οποίου η κληρονομιά του εξαιρετικού έργου άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι».
Ο David Warner‎ γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1941 στο Μάντσεστερ. Η παιδική του ηλικία ήταν απογοητευτική, γιατί συνοδεύτηκε από συχνές μετακομίσεις λόγω επαγγελματικών λόγων του πατέρα του, με αποτέλεσμα ο μικρός David να πάει σε οκτώ σχολεία και να κόβεται με μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έφηβος και από τότε δεν ξαναείδε τη μητέρα του, μέχρι τον θάνατό της.
Αφού δούλεψε σε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα, γράφτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art), και αργότερα στη Βασιλική Εταιρεία του Σαίξπηρ (Royal Shakespeare Company). Τελικά εμφανίστηκε στο δράμα Άμλετ με μεγάλη επιτυχία και έγινε πασίγνωστος σε ηλικία 24 χρονών. Από τότε έλαβε μέρος σε πλήθος έργων και έκανε διεθνή καριέρα και στον κινηματογράφο. Ο David Warner‎ παντρεύτηκε δύο  φορές και απέκτησε έναν γιο.
Ενδεικτική φιλμογραφία:
  1. The Madhouse on Castle Street (1963) – τηλεταινία
  2. We Joined the Navy (1963)
  3. The King’s Breakfast (1963) – τηλεταινία
  4. Tom Jones (1963)
  5. Morgan: A Suitable Case for Treatment (1966)
  6. The Deadly Affair (1966)
  7. The Bofors Gun (1968)
  8. Work Is a 4-Letter Word (1968)
  9. A Midsummer Night’s Dream (1968)
  10. The Fixer (1968)
  11. The Sea Gull (1968)
  12. Michael Kohlhaas – der Rebell (1969)
  13. The Ballad of Cable Hogue (1970)
  14. Perfect Friday (1970)
  15. Αδέσποτα Σκυλιά (Straw Dogs,1971)
  16. Swêden poruno: Yokujô shotaiken (1971)
  17. A Doll’s House (1973)
  18. From Beyond the Grave – Segment 1 “The Gate Crasher” (1974)
  19. Little Malcolm (1974)
  20. The Old Curiosity Shop (1975)
  21. Η προφητεία (The Omen, 1976)
  22. The Blue Hotel (1977) – τηλεταινία
  23. Providence (1977)
  24. Ο Σιδηρούς Σταυρός (Cross of Iron, 1977)
  25. Age of Innocence (1977)
  26. The Disappearance (1977)
  27. Clouds of Glory: The Rime of the Ancient Mariner (1978) – τηλεταινία
  28. Silver Bears (1978)
  29. Clouds of Glory: William and Dorothy (1978) – τηλεταινία
  30. The Thirty-Nine Steps (1978)
  31. Nightwing (1979)
  32. The Concorde… Airport ’79 (1979)
  33. Time After Time (1979)
  34. S.O.S. Titanic (1979) – τηλεταινία
  35. The Island (1980)
  36. Time Bandits (1981)
  37. Η εpωμένη του Γάλλου λοχαγού (The French Lieutenant’s Woman, 1981)
  38. Τρον (Tron, 1982)
  39. The Man with Two Brains (1983)
  40. Summer Lightning (1984)
  41. Η παρέα των λύκων (The Company of Wolves, 1984)
  42. A Christmas Carol (1984) – τηλεταινία
  43. Frankenstein (1984) – τηλεταινία
  44. Love’s Labour’s Lost (1985) – τηλεταινία
  45. Hitler’s SS: Portrait in Evil (1985) – τηλεταινία
  46. Desperado (1987) – τηλεταινία
  47. Hansel and Gretel (1987)
  48. My Best Friend Is a Vampire (1987)
  49. Keys to Freedom (1987)
  50. Waxwork (1988)
  51. Mr. North (1988)
  52. Hanna’s War (1988)
  53. Hostile Takeover (1988)
  54. Magdalene (1989)
  55. Star Trek V: The Final Frontier (1989)
  56. Mortal Passions (1989)
  57. Grave Secrets (1989)
  58. Perry Mason: The Case of the Poisoned Pen (1990) – τηλεταινία
  59. The Secret Life of Ian Fleming (1990) – τηλεταινία
  60. Tripwire (1990)
  61. Uncle Vanya (1991) – τηλεταινία
  62. Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991)
  63. Cast a Deadly Spell (1991) – τηλεταινία
  64. Blue Tornado (1991)
  65. Drive (1991)
  66. Σταρ Τρεκ Νο 6: Ο Άγνωστος Κόσμος (1991)
  67. The Lost World (1992)
  68. Return to the Lost World (1992)
  69. Blood and Dust (1992) – τηλεταινία
  70. Murder on Sycamore Street (1992) – τηλεταινία
  71. Spies Inc. (1992)
  72. L’oeil qui ment (1992)
  73. Piccolo grande amore (1993)
  74. Taking Liberty (1993)
  75. The Unnamable II: The Statement of Randolph Carter (1993)
  76. Perry Mason: The Case of the Skin-Deep Scandal (1993) – τηλεταινία
  77. Body Bags (1993) – τηλεταινία
  78. Quest of the Delta Nights (1993) – βιντεοταινία
  79. Necronomicon (1993)
  80. Loving Deadly (1994)
  81. Inner Sanctum II (1994)
  82. In the Mouth of Madness (1994)
  83. Felony (1995)
  84. Signs and Wonders (1995) – τηλεταινία
  85. Ice Cream Man (1995)
  86. Zoya (1995) – τηλεταινία
  87. Final Equinox (1995)
  88. Siegfried & Roy: Masters of the Impossible (1996) – βιντεοταινία
  89. Rasputin (1996) – τηλεταινία
  90. Naked Souls (1996)
  91. Beastmaster III: The Eye of Braxus (1996) – τηλεταινία
  92. Seven Servants (1996)
  93. The Leading Man (1996)
  94. Tryst (1996)
  95. Winnie the Pooh’s Most Grand Adventure (1997) – βιντεοταινία
  96. Money Talks (1997)
  97. Τιτανικός (Titanic, 1997)
  98. Scream 2 (1997)
  99. Houdini (1998) – τηλεταινία
  100. The Last Leprechaun (1998)
  101. Winnie the Pooh: A Valentine for You (1999) – βιντεοταινία
  102. Wing Commander (1999)
  103. Shergar (1999)
  104. Cinderella (2000) – τηλεταινία
  105. In the Beginning (2000) – τηλεταινία
  106. Planet of the Apes (2001)
  107. Back to the Secret Garden (2001)
  108. Superstition (2001)
  109. The Investigation (2002) – τηλεταινία
  110. The Code Conspiracy (2002)
  111. The Little Unicorn (2002)
  112. Kiss of Life (2003)
  113. Hearts of Gold (2003) – τηλεταινία
  114. Dr. Jekyll and Mr. Hyde (2003) – τηλεταινία
  115. Cortex (2004)
  116. Straight Into Darkness (2004)
  117. Ladies in Lavender (2004)
  118. Avatar (2004)
  119. Agatha Christie’s Marple: 4.50 from Paddington (2004) – τηλεταινία
  120. The League of Gentlemen’s Apocalypse (2005)
  121. Sweeney Todd (2006) – τηλεταινία
  122. Mr. Loveday’s Little Outing (2006) – τηλεταινία
  123. Terry Pratchett’s Hogfather (2006) – τηλεταινία
  124. Perfect Parents (2006) – τηλεταινία
  125. In Love with Barbara (2008) – τηλεταινία
  126. Albert’s Memorial (2009) – τηλεταινία
  127. Black Death (2010)
  128. Tron: The Next Day (2011) – ταινία μικρού μήκους
  129. A Thousand Kisses Deep (2011) – Post-Production
Με πληροφορίες από: wikipedia 

Το Διαβάσαμε Έφυγε από τη ζωή ο David Warner (video+photos)

Related posts

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς

rularulina_xo0ks4zq

ΥΠΕΞ: «Απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα» (video)

rularulina_xo0ks4zq

Βοιωτία: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, συνελήφθη ο καλλιεργητής της (photos)

rularulina_xo0ks4zq
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com