21 C
Αθήνα
22 Απρίλιος 2021
Kliktv.gr
Lifestyle

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο (photo)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο. Η λυπηρή είδηση έγινε γνωστή από το γιο της Νίκο Βέμπο. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook, η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου, στο Α κοιμητήριο Αθηνών στον Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων εντός του κοιμητηρίου.

Η Μαρία Βούλγαρη Βέμπο γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος, αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους, το 1963 και 1966.
Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στην παράσταση ”Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”. Έλαβε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και σε λίγες κινηματογραφικές ταινίες, ερμηνεύοντας δεύτερους ρόλους. Έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2021.
Φιλμογραφία
• Ο αλύγιστος (1968)
• Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
• Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
• Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
• Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
• Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
• Ο δρόμος με τις ακακίες (1956).
Με πληροφορίες από: Greekactor (Έλληνες – Ελληνίδες ηθοποιοί)

Το Διαβάσαμε Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο (photo)

Related posts

Δημήτρης Κεχαγιάς για Σοφία Δανέζη: «Το έχω αφήσει πίσω… ο καθένας κάνει τη ζωή του» (video)

rularulina_xo0ks4zq

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: 5 φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

rularulina_xo0ks4zq

Ο Ι. Μαρινάκης και η Χ. Καλπάκη χώρισαν μετά από 14 χρόνια κοινής πορείας (video)

rularulina_xo0ks4zq