14.9 C
Αθήνα
20 Φεβρουαρίου 2020
Kliktv.gr
Κοσμος

Έντονη αντίδραση προκάλεσε μοντέλο του Playboy στους Μαορί!

Για πολλούς ανθρώπους που κάνουν τα πιο απίθανα πράγματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια αρκετά εντυπωσιακή πόζα για να αναρτήσουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Instagram, η προσέγγιση της κορυφής ενός βουνού καλυμμένης από τα σύννεφα μπορεί να αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία. Κι αν μάλιστα ο ενδιαφερόμενος είναι μοντέλο του Playboy, με περισσότερους από τριακόσιες χιλιάδες ακολούθους, η απόλυτη γύμνια πιθανότατα να κάνει τη φωτογραφία πιο ελκυστική. Αυτό ακριβώς έκανε η Τζέιλιν Κουκ, η οποία σκαρφάλωσε στο όρος Ταρανάκι της Νέας Ζηλανδίας και φωτογραφήθηκε ολόγυμνη.

Ωστόσο, οι αυτόχθονες Μαορί, επισημαίνουν πως η κίνηση αυτή της κοπέλας, χαρακτηρίζεται από έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας μιας και η κορυφή του ηφαιστείου αποτελεί ιερό τόπο για αυτούς, μιας και είναι η ταφική τοποθεσία των προγόνων τους και το παρομοίωσαν με το εξής, στην δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου των αυτοχθόνων Μαορί, Ντέιβιντ Νγκαχουέρ  : « είναι σαν να φωτογραφίζεται κάποιος , ολόγυμνος , στην βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό».

Η φωτογραφία της κα. Κουκ, ελήφθη πριν μερικές μέρες, όταν αναρριχήθηκε μέχρι την κορυφή με τον σύντροφο της και έως τώρα έχει γύρω στα 10.000 likes.

Το βουνό αυτό, λόγω του ότι εκεί θαβόταν οι πρόγονοί τους, καθιστά και το ίδιο γι’ αυτούς πρόγονο! Και γι’ αυτόν τον λόγο, ακόμα και την αναρρίχηση έως την κορυφή του, την θεωρούν απρεπή και γίνεται σπανιότατα, για τελετουργικούς κυρίως λόγους.

Από την στιγμή που η Νέα Ζηλανδία έγινε βρετανική αποικία, οι τοπικές φυλές δεν έχουν σημαντικό λόγο για την τύχη του βουνού και αποδέχονται πλέον , ότι πολλοί είναι πια οι τουρίστες που σκαρφαλώνουν στην κορυφή του για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα από ψηλά.
Ο εκπρόσωπος των Μαορί στην δήλωσή του αναφέρει ακόμη «Το μοναδικό που ζητάμε από τον κόσμο είναι να δείχνει κάποιο σεβασμό. Η τελευταία περίπτωση της γυμνής φωτογράφησης είναι ένα πραγματικά ενοχλητικό παράδειγμα κάποιου που δεν γνώριζε πώς έπρεπε να συμπεριφερθεί».

Η κα. Κουκ από την πλευρά της, θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της είπε πως έχει μελετήσει το θέμα αυτό και η φωτογραφία της δεν έχει προσβλητικό χαρακτήρα. Οι Μαορί όμως διαφωνούν «Πρόκειται για μια διαμάχη ανάμεσα στις δυτικές πεποιθήσεις και τις αξίες και απόψεις των αυτοχθόνων» , τόνισε ο Νγκαχουέρ.

Έχουν συμβεί όμως και άλλα περιστατικά στην κορυφή του όρους Ταρανάκι τα οποία είχαν εξαγριώσει τους Μαορί , όπως ήταν αυτό της ομάδας ορειβατών που έκανε μπάρμπεκιου στην κορυφή του όρους  αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που ζωγραφίζουν γκράφιτι εκεί.

Τον Ιούνιο του 2015 μάλιστα, ομάδα δυτικών τουριστών που αναρριχήθηκε στο όρος Κιραμπαλού της Μαλαισίας, εξόργισε τους ντόπιους και ο σεισμός που επακολούθησε θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από την έλλειψη σεβασμού προς το ιερό αυτό όρος! Έτσι , οι τουρίστες καταδικάστηκαν σε ολιγοήμερη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο και έπειτα εγκατέλειψαν την χώρα.
 

Έντονη αντίδραση προκάλεσε μοντέλο του Playboy στους Μαορί!

Related posts

Τραβάει το «σχοινί» ο Ερντογάν: Όπως έμαθαν τι εστί Τουρκία στην Κύπρο, έτσι θα το μάθουν και τώρα

rularulina_xo0ks4zq

Ερντογάν: Θα «σπάσουμε τα κεφάλια» των Κούρδων αν δεν αποσυρθούν

rularulina_xo0ks4zq

Χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα

rularulina_xo0ks4zq