16.9 C
Αθήνα
25 Οκτωβρίου 2020
Kliktv.gr
Ελλαδα

Ένας έφηβος γίνεται ο πρώτος Άγιος της χιλιετίας (βίντεο)

efivos agios

Πέθανε στα 15 του χρόνια αλλά του έχουν αποδοθεί θαύματα και πράξεις «αγιότητας»

Ένας Ιταλός έφηβος που χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να διαδώσει την πίστη του είναι πολύ πιθανό να γίνει ο πρώτος μιλένιαλ (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000) Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο λόγος για τον Κάρλο Ακούτις, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών και έχει ήδη χαρακτηριστεί «ο προστάτης του διαδικτύου».

Ο Ακούτις το περασμένο Σάββατο οσιοποιήθηκε σε μια τελετή στην πόλη της Ασίζης και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην αγιότητα.

Ο Ακούτις μπήκε και επίσημα στο δρόμο προς την αγιότητα, όταν το Βατικανό αποφάνθηκε ότι είχε σώσει εκ θαύματος τη ζωή ενός άλλου αγοριού. Συγκεκριμένα, η Εκκλησία ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε από τον παράδεισο το 2013 για να θεραπεύσει ένα αγόρι από τη Βραζιλία, που υπέφερε από μια σπάνια νόσο στο πάγκρεας.

Τους μήνες πριν τον θάνατο του, ο Ακούτις κατέγραψε όλα τα ευχαριστιακά θαύματα της Καθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο και δημιούργησε έναν πλήρη ψηφιακό κατάλογό τους, τον οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο.

Πιστεύεται ότι είναι ο νεότερος άνθρωπος της χιλιετίας που οσιοποιείται – το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιότητα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης το Σάββατο, όπου αποκαλύφθηκε ένα πορτρέτο του Ακούτις.

Σημειώνεται ότι για να γίνει Άγιος, το Βατικανό θα πρέπει να επαληθεύσει ένα δεύτερο θαύμα του. Αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος παραιτήθηκε από αυτήν την απαίτηση σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Η ζωή του “προστάτη του διαδικτύου”

Ο Ακούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο τον Μάιο του 1991 από Ιταλούς γονείς. Η οικογένεια σύντομα μετακόμισε στο Μιλάνο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκεί.

«Υπήρχε μια φυσική προδιάθεση προς την ιερότητα», δήλωσε η μητέρα του, Αντονία Σαλζάνο, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο έφηβος είχε πάθος για τους υπολογιστές και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτοδίδακτος στην κωδικοποίηση από νεαρή ηλικία.

«Θεωρείτο ιδιοφυΐα στους υπολογιστές», είπε η κ. Σαλζάνο σε συνέντευξή της στο Vatican News. «Αλλά τι έκανε; Δεν χρησιμοποίησε τους υπολογιστές για να κάνει τσατ ή για διασκέδαση. Αντ’ αυτού, διαχειριζόταν ιστοσελίδες για τοπικές οργανώσεις Καθολικών και δημιούργησε επίσης δικές του».

Ο νεαρός γνώριζε καλά τους κινδύνους της τεχνολογίας, κάτι που αναφέρθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο όταν μίλησε για τον έφηβο πέρυσι:

«Ο Ακούτις είδε ότι πολλοί νέοι, που θέλουν να γίνουν διαφορετικοί, τελικά καταλήγουν να είναι όπως όλοι οι άλλοι, ακολουθώντας ό,τι ισχυρό βρίσκεται μπροστά τους, με τους μηχανισμούς του καταναλωτισμού και της απόσπασης προσοχής», δήλωσε ο Πάπας.

Παράλληλα, ο έφηβος συμμετείχε σε φιλανθρωπικά έργα και ξόδευε τα χρήματά του για να βοηθήσει τους αδύναμους ανθρώπους στην περιοχή του. Ακόμη, πρόσφερε εθελοντικά σε μια κουζίνα στο Μιλάνο.

«Με τις αποταμιεύσεις του, αγόραζε υπνόσακους για άστεγους και το βράδυ τους πήγαινε ζεστά ροφήματα», είπε η μητέρα του.

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος Άγιος

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι υπάρχουν μερικά βήματα που απαιτούνται στο δρόμο προς την αγιότητα στην Καθολική Εκκλησία.

#1: Περίοδος αναμονής

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος άγιος ξεκινά τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά το θάνατό του. Αλλά αυτή η περίοδος αναμονής μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αρθεί από τον Πάπα.

#2: Γίνεται «υπηρέτης του Θεού»

Στη συνέχεια, μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα για να διαπιστωθεί αν το άτομο έζησε τη ζωή του με επαρκή αγιότητα. Συγκεντρώνονται στοιχεία και εάν γίνει αποδεκτή η υπόθεση, το άτομο ονομάζεται «υπηρέτης του Θεού».

#3: Αποδεικνύει την “ηρωική αρετή”

Το τμήμα που κάνει συστάσεις προς τον Πάπα για τους αγίους εξετάζει τα στοιχεία. Εάν εγκριθεί η υπόθεση, διαβιβάζεται στον Πάπα που αποφασίζει εάν το άτομο έζησε μια ζωή «ηρωικής αρετής». Εάν ναι, μπορεί να ονομαστεί «σεβάσμιο».

#4: Επαλήθευση ενός θαύματος

Το επόμενο στάδιο, η οσιοποίηση, απαιτεί ένα θαύμα να αποδοθεί στις προσευχές που έγιναν προς το άτομο αυτό μετά το θάνατό του. Τα περιστατικά πρέπει να «επαληθεύονται» με αποδεικτικά στοιχεία πριν γίνουν αποδεκτά. Μετά την οσιοποίηση, στον υποψήφιο Άγιο δίνεται ο τίτλος «ευλογημένος».

#5: Αγιοποίηση

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα για να κηρυχθεί ένα νεκρό άτομο «Άγιος». Για να φτάσει σε αυτό το στάδιο, ένα δεύτερο θαύμα πρέπει συνήθως να αποδοθεί στο άτομο αυτό.

Το Διαβάσαμε Ένας έφηβος γίνεται ο πρώτος Άγιος της χιλιετίας (βίντεο)

Related posts

Κάνιε Γουέστ: Ξόδεψε 12 εκατ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία

rularulina_xo0ks4zq

Νίκολας Κέιτζ: Κέρδισε 20.000 δολάρια στον τζόγο και τα δώρισε σε ορφανοτροφείο

rularulina_xo0ks4zq

Η γάτα κληρονόμος του Καρλ Λάγκερφελντ συνεργάστηκε με εταιρεία επίπλων για κατοικίδια

rularulina_xo0ks4zq