Μπορούμε να παράγουμε την τροφή μας στην πόλη; Και βέβαια! Είναι από τις πιο ωραίες ασχολίες και παράλληλα αν το έχεις φυτέψει μόνος σου ξέρεις και τι τρως. Καλλιεργούμε λοιπόν. Πώς ξεκινάμε;
Παίρνουμε σπόρους – κατά προτίμηση βιολογικούς και από ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες – και φτιάχνουμε ένα μικρό σπορείο (χώρος ανάπτυξης των σπόρων). Το χώμα του σπορείου πρέπει να είναι οργανικό, γόνιμο πχ. σε ένα κασάκι με καλή αποστράγγιση. Αν κρατάει νερό θα σαπίσει τους σπόρους μας.
Καλή σύσταση είναι 1/3 τυρφόχωμα, 1/3 χουμό (φυτική κοπριά), 1/3 καλό αμμώδες έδαφος. Αν χρησιμοποιήσουμε μόνο οργανική ουσία κρατάει πολύ υγρασία και αυτό δεν βοηθά.
Σπέρνουμε σε μικρά λακκάκια 2-4 σποράκια σε βάθος περίπου τριπλάσιο του βάθους σποράς και ποτίζουμε καλά και διατηρούμε την υγρασία με συχνά ποτίσματα. Σε λίγο θα δούμε τα αποτελέσματα. Πράσινοι μίσχοι και μικρά φυλλαράκια θα ξεπροβάλουν. Μεγαλώνουν γρήγορα και θα φτάσουν στο επιθυμητό για την μεταφύτευση ύψος σε λίγες ημέρες ανάλογα την εποχή και τις θερμοκρασίες. Αυτά που χρειαζόμαστε είναι φως, υγρασία και θερμοκρασία.
Κοινοποιήστε: